Политика за колачиња

 

1. ВОВЕД

Веб-страницата www.ismod.mk користи колачиња.

„Колаче“ е датотека што содржи идентификатор што се испраќа од веб-сервер до веб-прелистувач и се чува од прелистувачот. Идентификаторот потоа се испраќа назад до серверот секој пат кога прелистувачот ја бара страницата од серверот.

Колачињата може да бидат „постојани“ колачиња или колачиња за сесија: постојани колачиња кои ќе се чуваат од страна на веб-прелистувач и ќе останат валидни до поставениот датум на истекување, освен ако корисникот не ги избрише пред датумот на истекување; колаче за сесија, од друга страна, ќе истече на крајот на корисничката сесија, кога веб-прелистувачот е затворен.

Колачињата може да не содржат информации што лично го идентификуваат корисникот, но личните податоци што ги чуваме за Вас може да бидат поврзани со информациите зачувани и добиени од колачиња.

2. КОЛАЧИЊА ШТО МОД ЕЛЕКТРОНИКС 2021 ДООЕЛ УВОЗ-ИЗВОЗ СКОПЈЕ ГИ КОРИСТИ

МОД ЕЛЕКТРОНИКС 2021 ДООЕЛ увоз-извоз Скопје користи колачиња за следниве цели:

  • автентикација и статус – ние користиме колачиња за да ве идентификуваме кога ја посетувате нашата веб -страница (колачињата што се користат за оваа намена се: tk_ai, wordpress_test_cookie, wp-settings-2, wp-settings-time-2, wordpress_sec, age_gate, _fbp);
  • кошничка за пазарување – ние користиме колачиња за да ја одржуваме состојбата на вашата кошничка додека сте на нашата веб -страница (колачињата што се користат за оваа намена се: wp_woocommerce_session_ID, woocommerce_items_in_cart);
  • персонализација – ние користиме колачиња за да складираме информации за вашите желби и да ја персонализираме нашата веб -страниц за Вас (колачињата што се користат за оваа намена се: wp_woocommerce_session_ID);
  • безбедност – ние ги користиме колачињата како елемент на безбедносните мерки што се користат за заштита на корисничките сметки, вклучително и спречување на лажна употреба на ингеренциите за најава и за заштита на нашата веб -страница,(колачиња што се користат за ова цел се: tk_ai, wordpress_test_cookie, moove_gdpr_popup, wp-settings-2, wp-settings-time-2, wordpress_sec, age_gate);
  • рекламирање – ние користиме колачиња за да ни помогне да прикажеме реклами што ќе бидат релевантни за вас (колачињата што се користат за оваа намена се: usida, sb, presence, fr, xs, fbl_ci, c_user, datr, dpr, wd, fbl_st, fbl_ct);
  • анализа – ние користиме колачиња за да ни помогне да ја анализираме употребата и перформансите на нашата веб -страница (колачињата што се користат за оваа намена се: ga_session); и
  • согласност за колачиња – ние ги користиме колачињата за да ги чуваме вашите желби во однос на употребата на колачиња поопшто (колачињата што се користат за оваа намена се: moove_gdpr_popup).

3. УПРАВУВАЊЕ СО КОЛАЧИ

Повеќето прелистувачи Ви дозволуваат да одбиете да прифатите колачиња и да избришете колачиња. Методите за тоа се разликуваат од прелистувач до прелистувач и од верзија до верзија.

Сепак Ве информираме дека ако ги блокирате колачиња, можеби нема да можете да ги користите сите или некои од функциите на нашата веб -страница.

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за колачиња Ве молиме контактирајте нѐ на е-маил адресата: privacy@modelektroniks.mk.

To top